Διαγωνισμοί

1ος Διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία»

Από:



Λήξη διαγωνισμού: 19 Ιουλίου 2010

Ένας νέος διαγωνισμός για την καινοτομία και την τεχνολογία διοργανώνεται φέτος από την Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με έξι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμιο Κρήτης). Ο 1ος Διαγωνισμός “i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία” θα διεξαχθεί σε τρείς φάσεις, οι οποίες συνολικά θα διαρκέσουν έως τον Δεκέμβριο του 2010, οπότε προγραμματίζεται και μεγάλη τελετή βράβευσης.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση και η στήριξη της δημιουργικότητας, ειδικά των νέων, και η καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας στον τομέα της τεχνολογίας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός θα αναδείξει και θα επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στον σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης της ηλεκτρονικής τραπεζικής και των ηλεκτρονικών συναλλαγών, και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν για την πρώτη φάση του διαγωνισμού, από τις 19 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, θα πρέπει να κινηθούν σε τέσσερις θεματικές ενότητες: Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Ηλεκτρονικές Εφαρμογές, Περιβάλλον και Τεχνολογία και Εναλλακτικά Κανάλια Τραπεζικής Εξυπηρέτησης. Οι προτάσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας υποβολής που περιλαμβάνει μια σύντομη περιγραφή της πρότασης (έως 1.000 λέξεις). Η συμμετοχή μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική.

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα προκριθούν οι είκοσι καλύτερες προτάσεις συνολικά, από όλες τις θεματικές ενότητες, και οι προκριθέντες θα πρέπει να υποβάλλουν την πρότασή τους σε πλήρη ανάλυση ως προς την τεκμηρίωση και την υλοποίηση αυτής. Στην τρίτη φάση του διαγωνισμού θα προκριθούν οι δέκα καλύτερες προτάσεις, από τις οποίες θα βραβευθούν οι 4 ιδέες που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία μετά από αξιολόγηση από καθηγητές των πανεπιστημίων και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

Το χρηματικό έπαθλο των 4 νικητών είναι 20.000, 10.000, 6.000 και 4.000 ευρώ, αντίστοιχα. Χρηματικά βραβεία και φορητοί υπολογιστές θα δοθούν σε όλους όσους προκριθούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Επίσης, θα γίνει κλήρωση με δώρα για όλους τους συμμετέχοντες, ανάλογα με τη βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν.

Περισσότερες πληροφορίες για το  Διαγωνισμό θα βρείτε στην ενότητα του Διαγωνισμού στο site της Εθνικής Τράπεζας  www.nbg.gr/ibank/innovation

{via}