Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός του cinemag.gr με δώρο 3 αντίτυπα του βιβλίου της «κινηματογραφικής» Τζίλιαν Φλιν, «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε»

Από:



Με αφορμή την κινηματογραφική μεταφορά των δυο προηγούμενων βιβλίων της Τζίλιαν Φλιν, Αιχμηρά αντικείμενα και Σκοτεινός τόπος (εκδ. Μεταίχμιο), το Περιοδικό Σινεμά, το cinemag.gr και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας κάνουν δώρο 3 αντίτυπα του τελευταίου βιβλίου της συγγραφέως, με τίτλο «Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» στο οποίο ξεδιπλώνει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της και αποδεικνύει πως είναι πραγματικά μια από τις σπουδαιότερες συγγραφείς θρίλερ διεθνώς.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ο Στίβεν Κινγκ γράφει για τη Φλιν: «Αιχμηρή, όξινη και πειστική αφηγήτρια, με ταλέντο στο μακάβριο. Το πρώτο της βιβλίο είναι το πιο ανατριχιαστικό ψυχολογικό θρίλερ των τελευταίων τριάντα ετών». Η Τζίλιαν Φλιν κέρδισε τις πιο θερμές κριτικές για τα δύο της μυθιστορήματα που εμβαθύνουν ψυχολογικά στους χαρακτήρες και πλάθουν μια πειστική ατμόσφαιρα τρόμου.

Το νέο της μυθιστόρημα, ένα συζυγικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που εξαφανίζεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην πέμπτη επέτειο του γάμου της, απαιτεί από τους αναγνώστες της γερό στομάχι. Σκοτεινό, συγκλονιστικό, με γρήγορη και έξυπνη πλοκή, σε γραπώνει από την πρώτη σελίδα. Για άλλη μια φορά η Φλιν, όπως και στα δύο προηγούμενα μυθιστορήματά της, επιλέγει μια γυναίκα να κάνει κουμάντο και να κινεί τα νήματα της πλοκής.

Τζίλιαν Φλιν στον κινηματογράφο

Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Αιχμηρά αντικείμενα θα γίνει κινηματογραφική ταινία με παραγωγό τον Τζέισον Μπλουμ (Σφραγισμένα χείλη, Μεταφυσική δραστηριότητα 2). Το δεύτερο μυθιστόρημά της Σκοτεινός τόπος θα μεταφερθεί επίσης στη μεγάλη οθόνη με σκηνοθέτη τον Γάλλο Ζιλ Πακ-Μπρενέρ (πρόσφατη ταινία του το Elle s’ appelait Sarah με πρωταγωνίστρια την Κριστίν Σκοτ Τόμας, ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα της Τατιάνα ντε Ροσνέ Το κλειδί της Σάρας).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Έιμι έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς, χωρίς να αφήσει κάποιο ίχνος, και ο σύζυγός της ο Νικ είναι ο κύριος ύποπτος. Οι φίλοι της Έιμι αποκαλύπτουν πως ήταν έγκυος κάτι που είχε εξοργίσει τον Νικ, αν και ο ίδιος το αρνείται πεισματικά. Σε έλεγχο που κάνει η αστυνομία στον υπολογιστή του ανακαλύπτει περίεργες έρευνες και πληροφορίες σχετικά με φόνους από ασφυξία ή πνιγμό, απομακρυσμένες δασώδεις περιοχές, πού μπορεί κανείς να προμηθευτεί αρσενικό, οι οποίες επιμένει πως δεν είναι δικές του.

Καθώς ξεδιπλώνεται ο πενταετής έγγαμος βίος της Έιμι, σύντομα αποκαλύπτεται πως ο Νικ είχε εξωσυζυγική σχέση με μια νεαρή μαθήτρια. Κι ενώ ο Νικ προσπαθεί μανιωδώς να καταλάβει ποιος τον έχει παγιδεύσει για έναν φόνο που δεν έχει διαπράξει, αρχίζει να αναρωτιέται εάν η σύζυγός του θα μπορούσε να έχει σκηνοθετήσει την ίδια της τη δολοφονία.

Λίγα λόγια για τη Τζίλιαν Φλιν

Η Τζίλιαν Φλιν ήταν επί χρόνια τηλεκριτικός στο αμερικάνικο περιοδικό Entertainment Weekly μέχρι που αφοσιώθηκε στη συγγραφή. Σήμερα ζει στο Σικάγο. Το πρώτο της βιβλίο Αιχμηρά αντικείμενα δημιούργησε τεράστια αίσθηση διεθνώς, αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες, ενώ χάρισε στη συγγραφέα του τα βραβεία CWA Ian Fleming Steel Dagger και CWA New Blood Fiction Dagger. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από 25 χώρες.

Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, επισκεφτείτε αυτή εδώ τη σελίδα

Λήξη διαγωνισμού: 20 Ιουνίου 2012                             Συμμετοχή στο διαγωνισμό!