Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός cinemag.gr και εκδόσεις Μεταίχμιο με δώρο 3 αντίτυπα του βιβλίου Edgar Allan Poe «21 ιστορίες και το κοράκι»

Από:



Με αφορμή τη μεταφορά του βιβλίου «Το Κοράκι» του Έντγκαρ Άλλαν Πόε στη μεγάλη οθόνη και τη διανομή της ομώνυμης ταινίας, σε σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ (V For Vendetta) από τις 24 Μαΐου στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, το cinemag.gr και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας κάνουν δώρο 3 αντίτυπα του βιβλίου Edgar Allan Poe «21 ιστορίες και το κοράκι» (ανθολόγηση – μετάφραση – σημειώσεις: Κατερίνα Σχινά), στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ομώνυμο αφηγηματικό ποίημα.

Το αφηγηματικό ποίημα Το Κοράκι, πασίγνωστο για τη μουσικότητά του, τη στιλιζαρισμένη γλώσσα και την υπερφυσική ατμόσφαιρα, δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 1845 στην εφημερίδα The New York Evening Mirror. Αναφέρεται στη μυστηριώδη επίσκεψη ενός κορακιού που μιλάει σε έναν συντετριμμένο εραστή, που θρηνεί την απώλεια της αγαπημένης του, της Λεονόρας. Ο Πόε ισχυριζόταν ότι έγραψε το ποίημα με μεγάλη μεθοδικότητα, αποσκοπώντας να δημιουργήσει μια σύνθεση που θα ικανοποιούσε το γούστο τόσο των κριτικών όσο και του κοινού.

Εμπνευσμένο από ένα κοράκι που επίσης μιλάει, το οποίο εμφανίζεται στο μυθιστόρημα Μπάρναμπι Ρατζ: Μια ιστορία για τις ταραχές του ’80 του Τσαρλς Ντίκενς, δανείζεται το πολύπλοκο μέτρο των ποιημάτων της Ελίζαμπεθ Μπάρετ και βρίθει από αναφορές στη λαϊκή και την αρχαιοελληνική παράδοση. Η δημοσίευση του Κορακιού έκανε διάσημο τον Πόε, μολονότι δεν του προσπόρισε οικονομικές απολαβές. Εικονογραφήθηκε, ανατυπώθηκε, παρωδήθηκε και αρκετές φορές αμφισβητήθηκε από την κριτική, ωστόσο παραμένει ένα από τα πιο γνωστά ποιήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, επισκεφτείτε αυτή εδώ τη σελίδα

Λήξη διαγωνισμού: 13 Ιουνίου 2012                             Συμμετοχή στο διαγωνισμό!