Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας “Crazy Business Ideas” από το IST College

Από:



Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας "Crazy Business Ideas" από το IST College

Το IST College, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για ενεργό προώθηση της σύνδεσης εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, διοργανώνει Διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με τίτλο «CRAZY BUSINESS IDEAS», με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή επιχείρηση, αλλά και να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ο υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει την ιδέα του μέσω της ειδικά σχεδιασμένης για το συγκεκριμένο σκοπό ιστοσελίδας www.crazybusinessideas.gr, υποβάλλοντας ένα μικρό κείμενο με την περιγραφή της ιδέας, μαζί με μία φωτογραφία, σκίτσο ή video της ιδέας.

Η αξιολόγηση των ιδεών γίνεται με δύο τρόπους:

  1. Ψηφοφορία του κοινού
  2. Επιτροπή επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών

Το κοινό για να ψηφίσει πρέπει να διατηρεί λογαριασμό στο Facebook.  Η ψήφος δίδεται πατώντας την ένδειξη “like” που θα εμφανίζεται δίπλα σε κάθε ιδέα. Ως κίνητρο για όσους ψηφίζουν το IST College  θα δώσει δώρο ένα ipad μετά από κλήρωση.

Οι 50 υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους από το κοινό «προκρίνονται» στην επόμενη φάση.  Στη φάση αυτή οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταρτίσουν επιχειρησιακό σχέδιο (“business plan”) που θα μετουσιώνει την ιδέα τους σε συγκεκριμένη επιχειρηματική πρόταση.  Τα επιχειρησιακά σχέδια των υποψηφίων θα πρέπει να καταρτιστούν και να κατατεθούν σε διάστημα μίας εβδομάδας από την λήξη σύντομων εκπαιδευτικών σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του IST College  από ακαδημαϊκό προσωπικό ειδικευμένο στον τομέα Επιχειρησιακών και Οικονομικών Επιστημών με στόχο την καθοδήγηση των υποψηφίων στην κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου. Τα business plans θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς.  Κριτήρια επιλογής της κριτικής επιτροπής αποτελούν η καινοτομία της ιδέας, η ανάλυση του επιχειρησιακού σχεδίου, καθώς και ο βαθμός στον οποίο η συγκεκριμένη ιδέα είναι υλοποιήσιμη.

Ο νικητής του πρώτου βραβείου θα λάβει €10.000 αρχικό κεφάλαιο για να μετατρέψει την ιδέα του σε επιχείρηση, σχεδιασμό επιχειρησιακού πλάνου από το IST College και σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας από την συνεργαζόμενη με το IST College διαφημιστική εταιρία. Το 2ο και 3ο βραβείο θα είναι πλήρης υποτροφία για μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα αντίστοιχα.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει 2 μήνες, με έναρξη την 4η Ιουλίου 2011 και καταλυτική ημερομηνία υποβολής ιδεών την 5η Σεπτεμβρίου 2011. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον διαγωνισμό, καθώς και τους όρους συμμετοχής σε αυτόν, παρακαλώ πολύ όπως απευθυνθείτε στο www.crazybusinessideas.gr

Σύντομο Προφίλ: IST College

Το IST College, το πρώτο επιχειρησιακό κολλέγιο στο χώρο της Ελληνικής εκπαίδευσης, ιδρύθηκε το 1989 με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και την άμεση σύνδεσή της με την αγορά εργασίας. Διατηρεί από το 1992 συνεχή σύμβαση δικαιόχρησης (franchise) για την αποκλειστική υλοποίηση προγραμμάτων σπουδών στην Ελλάδα, για την απόκτηση τίτλων σπουδών Bachelor’s και Master’s που χορηγούνται απευθείας από το University of Hertfordshire, ένα από τα πρότυπα επιχειρησιακά πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας. Πρόσφατα τα δύο ιδρύματα υπέγραψαν μια νέα συμφωνία συνεργασίας, βάσει της οποίας το Πανεπιστήμιο  του Hertfordshire επένδυσε στο IST College, έτσι ώστε να συμμετέχει τόσο στη μετοχική σύνθεσή του όσο και στην οργανωτική του δομή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το IST College: www.ist.edu.gr

 

Περισσότερες Πληροφορίες:

Τάνια Κωφίδου

Marketing & Communications Director

210-4822222

kofidou@ist.edu.gr

[info_box]Λήξη διαγωνισμού: 5 Σεπτεμβρίου 2011                                   Συμμετοχή στο διαγωνισμό! [/info_box]