Nethall Βιβλία Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ και Nethall.gr με δώρο 2 βιβλία

Από:



Η Ομογενειακή εφημερίδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ και το Nethall.gr διοργανώνουν διαγωνισμό και σας δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε 2 υπέροχα βιβλία: “Τα κακομαθημένα παιδιά της ιστορίας”, Η διαμόρφωση του νεοελληνικού κράτους 18ος- 21ος αιώνας του Κώστα Κωστή, από τις Εκδόσεις Πόλις και το “Η Χιονάτη πρέπει να πεθάνει” του Nele Neuhaus, σε μετάφραση: Τέο Βότσος, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, 2013.

Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία που δίνονται:

«Τα κακομαθημένα παιδιά της ιστορίας», Η διαμόρφωση του νεοελληνικού κράτους 18ος- 21ος αιώνας του Κώστα Κωστή, από τις Εκδόσεις Πόλις

Αντικείμενο του βιβλίου είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες, και αυτή η -εθνικού χαρακτήρα πλέον- κατηγορία, εκ των πραγμάτων, συνειρμικά αναφέρεται σε ό,τι οι Δυτικοευρωπαίοι θεωρούν ως θεμέλια του πολιτισμού τους. Από την άποψη αυτή, μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί η ιδιαίτερη, ως έναν βαθμό τουλάχιστον, μεταχείριση που επιφύλαξε η Δύση στους πληθυσμούς που δεν εξεγέρθηκαν απλώς εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο όνομα του χριστιανισμού, αλλά επικαλέστηκαν, μέσω του ονόματός τους, τη σύνδεση με ένα παρελθόν στο οποίο η Ευρώπη βλέπει τις ρίζες της δικής της ταυτότητας. Πρόκειται για μια αντίληψη που ανακαλείται πολύ συχνά από όλους όσοι θέλουν να υποστηρίξουν ή να πολεμήσουν τις εξεζητημένες συχνά επιλογές των Ελλήνων, στους οποίους κατά τον 19ο αιώνα οι Ευρωπαίοι θα αποδώσουν τον χαρακτηρισμό τα “κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας”.

«Η Χιονάτη πρέπει να πεθάνει» του Nele Neuhaus, σε μετάφραση: Τέο Βότσος, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, 2013.

Μια βροχερή μέρα του Νοεμβρίου, οι αστυνομικοί Πία Κίρχοφ και Όλιβερ φον Μπόντενσταϊν καλούνται να ερευνήσουν ένα μυστηριώδες τροχαίο: μια γυναίκα έπεσε από μια γέφυρα πεζών στον αυτοκινητόδρομο, μπροστά από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, και ένας μάρτυρας ισχυρίζεται ότι είδε κάποιον να τη σπρώχνει στο κενό.

Οι έρευνες οδηγούν στο μικρό χωριό όπου ζούσε παλιότερα το θύμα του τροχαίου, η Ρίτα Κράμερ. Έντεκα χρόνια πριν, είχαν εξαφανιστεί από το χωριό δύο δεκαεπτάχρονες κοπέλες. Στη δίκη που ακολούθησε -και βασίστηκε αποκλειστικά σε ενδείξεις- είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια φυλακή ο εικοσάχρονος τότε γιος της Ρίτα Κράμερ, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στο χωριό μετά την έκτιση της ποινής του. Έχει άραγε η επίθεση στη μητέρα του κάποια σχέση με την επιστροφή του;

Στο χωριό, οι δύο αστυνομικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι μ’ ένα τείχος σιωπής. Όταν όμως εξαφανιστεί άλλη μια κοπέλα, οι έρευνες θα εξελιχθούν σ’ έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο, καθώς οι κάτοικοι του χωριού είναι σίγουροι για το ποιος είναι ο υπαίτιος -και, αυτή τη φορά, είναι αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους…

logo online neu

Η Ομογενειακή εφημερίδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ έχει έδρα το Βερολίνο και κυκλοφορεί έντυπα στα γερμανικά και ελληνικά μια φορά το μήνα σε όλη τη Γερμανία και ηλεκτρονικά σε όλο τον κόσμο όπου υπάρχει ελληνισμός. 
Σήμερα και ο πλέον απαιτητικός αναγνώστης της Ελληνικής Διασποράς αλλά και εντός τής Πατρίδας Ελλάδας γνωρίζει τη συνεπή προσπάθειά μας να ενημερώνεται αντικειμενικά και υπεύθυνα, από μια έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα, για ό,τι σημαντικό και χρήσιμο συμβαίνει στην παγκόσμια επικαιρότητα και έχει σχέση με τις δραστηριότητες του Απόδημου Ελληνισμού.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ διαβάζεται από μια μεγάλη και δυναμική μερίδα αναγνωστών της Ελληνικής Διασποράς στη Γερμανία, Ελλάδα, Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο μέχρι τη Νότια Αμερική και Αυστραλία.
 
Ο Ελληνισμός είναι από τους μεγαλύτερους και πιο εύρωστους εθνικούς πληθυσμούς στη Γερμανία. Η Ελληνική παροικία (κάπου 400.000) αποτελείται από μία ισχυρή, πανεπιστημιακή, οικονομική, γαστρονομική Ελίτ.

www.elliniki-gnomi.eu

Τρόπος Συμμετοχής

1. Να κάνετε Like στη σελίδα EllinikiGnomi στο facebook:

2. Να κάνετε Like στη σελίδα του nethall.gr στο facebook:

3. Να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα:

    Το όνομά σας (απαραίτητο)

    Το email σας (απαραίτητο)

    Θέμα
    Διαγωνισμός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

    Με απλή σύνδεση στην παρακάτω πλατφόρμα έχετε μια συμμετοχή. Αν θέλετε παραπάνω συμμετοχές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα επιπλέον βήματα που υπάρχουν:

    Λήξη διαγωνισμού: 28 Μαρτίου 2014

    ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: