Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός καινοτομίας από το ΣΕΒ και τη Eurobank στο Kainotomeis.gr

Από:



Διαγωνισμός καινοτομίας από το ΣΕΒ και τη Eurobank στο Kainotomeis.gr

Τον Πανελλήνιο διαγωνισμό έρευνας και καινοτομίας με τίτλο “Η Ελλάδα καινοτομεί” διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών» ΣEΒ) και η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias στο www.kainotomeis.gr

Η Eurobank EFG συμμετέχει στη διοργάνωση του διαγωνισμού παρέχοντας οικονομική υποστήριξη, χορήγηση των χρηματικών βραβείων και ενισχύοντας το έργο της Οργανωτικής Επιτροπής, ενώ θα οργανώσει και συντονίσει, με δαπάνες της, το έργο της προβολής του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός στοχεύει στην ενθάρρυνση της έρευνας και παραγωγής καινοτομίας καθώς και της εξωστρέφειας ως βασικής φιλοσοφίας για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και την προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της.

Επί πλέον στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα στην επιχειρηματική κοινότητα, τους εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού κλάδου, τους ερευνητές και τους φορείς καινοτομίας.

Ο διαγωνισμός θα αναδείξει χωριστά:

  • Τα προϊόντα εφαρμοσμένης έρευνας: Αφορούν σε ερευνητικό αποτέλεσμα ώριμο για εμπορική αξιοποίηση σε οποιονδήποτε τεχνολογικό ή εμπορικό κλάδο. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα υποψηφιότητες που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής, της βιώσιμης ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας.
  • Τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες καινοτομίας: Αφορούν προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουνουσιαστικά στοιχεία καινοτομίας, ανεξάρτητα αν ο υποψήφιος τα έχει ήδη εφαρμόσει στην αγορά, και τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής, της βιώσιμης ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας.

Τα βραβεία του διαγωνισμού που θα απονεμηθούν για κάθε πεδίο χωριστά είναι δύο:πρώτο και δεύτερο βραβείο για την εφαρμοσμένη έρευνα, και πρώτο και δεύτερο βραβείο για την καινοτομία.

Τα βραβεία του διαγωνισμού ανά πεδίο είναι χρηματικά και συνοδεύονται από τιμητική πλακέτα ως εξής:

  1. Πρώτο βραβείο :€ 15.000
  2. Δεύτερο βραβείο :€8.000

Δικαιούχοι των βραβείων είναι:

* Φυσικά πρόσωπα (μεμονωμένοι ερευνητές ή τα μέλη ερευνητικής ομάδας),

* Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται παραγωγικά ή/και ερευνητικά στην Ελλάδα.

* Ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της έρευνας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας, ΣΕΒ, Ξενοφώντος 5, 105 57 Αθήνα. Τηλ.: 211 500 61 33. 211 500 61 64 ή μέσω email στο info@kainotomeis.gr

[info_box]Λήξη διαγωνισμού: 30 Σεπτεμβρίου 2011                                   Συμμετοχή στο διαγωνισμό! [/info_box]