Nethall Βιβλία Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός των Εκδόσεων Ψυχογιός και του Nethall.gr με δώρο τα βιβλία “Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ” και “ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΤ ΒΑΛΑΝΤΕΡ”

Από:



Οι Εκδόσεις Ψυχογιός και το nethall.gr συνεχίζουν τους διαγωνισμούς και αυτή τη φορά σας δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε 2 αντίτυπα του βιβλίου “Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ” και 2 αντίτυπα του βιβλίου “ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΤ ΒΑΛΑΝΤΕΡ”.

Η Αμαρτία της Ομορφιάς

Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Συγγραφέας: ΣΟΦΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Κατηγορία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2013

Τιμή: 15,93 € – ISBN: 978-618-01-0078-5

Η μεγάλη ομορφιά ήταν η μοναδική αμαρτία της Ευγενίας. Ένα δώρο που της δόθηκε ερήμην της κι έμελλε να καθορίσει την πορεία της ύπαρξής της.

«Για τον φτωχό ακόμη και η ομορφιά κατάρα είναι», αποφαινόταν συχνά η Μάχη, φαρμακωμένη από τις δυσκολίες της προσφυγικής ζωή της. Όταν, όμως, μπαίνει στη ζωή της κόρης της ο ευκατάστατος Θεόφιλος, αρχίζει να αναθεωρεί τις απόψεις της.

Εκείνος την ερωτεύεται τρελά, απόλυτα. Αυτή τον αγαπά με τη λαχτάρα και το πάθος των δεκαεπτά της χρόνων. Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, όμως, που ξεσπά πριν προλάβουν να χαρούν την αγάπη τους, θα την αφήσει ξεκρέμαστη στον τόπο του. Εκεί θα μπει στο στόχαστρο των κουνιάδων της, ιδιαίτερα της μεγάλης, της Ευανθίας, και του ισχυρού κομματάρχη της περιοχής, ανέτοιμη για όσα την περιμένουν. Μοναδικό και αναπάντεχο στήριγμα θα βρει στην πεθερά της Άννα.

Κι ενώ στα χρόνια που ακολουθούν τα προστάγματα των καιρών ορίζουν τις ζωές τους, το μίσος και η ζήλεια οπλίζουν το χέρι της Μοίρας σπέρνοντας τον όλεθρο. Τρεις αθώες ψυχές παρασέρνονται στον βίαιο άνεμό του και ξεσπούν το λυγμό τους, καθώς σκορπούν σε διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας, στην αγκαλιά της “μητέρας” Φρειδερίκης.

Η ιστορία ενός απόλυτου έρωτα σε ταραγμένα χρόνια. Όταν η ομορφιά θεωρείται αμαρτία κι οι πράξεις και τα λόγια των ανθρώπων συναγωνίζονται σε αγριότητα τα πεδία των μαχών, τότε τα πάντα μπορεί να συμβούν.


Το Φθινόπωρο

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΤ ΒΑΛΑΝΤΕΡ

Συγγραφέας: ΧΕΝΙΝΓΚ ΜΑΝΚΕΛ

Κατηγορία: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2013

Τιμή: 15,93 € – ISBN: 978-960-496-537-3

Κάποια μέρα του χειμώνα του 2008, ο Χάκαν φον Ένκε, ένας απόστρατος, υψηλόβαθμος αξιωματικός του ναυτικού εξαφανίζεται ενώ απολαμβάνει τον καθημερινό του περίπατο σε ένα δάσος κοντά στη Στοκχόλμη. Η έρευνα για τον εντοπισμό του δρομολογείται από την αστυνομία της Στοκχόλμης και δεν έχει καμιά σχέση με τον επιθεωρητή Βαλάντερ – τουλάχιστο, όχι επίσημα. Διότι, ο φον Ένκε δεν είναι άλλος από τον μέλλοντα πεθερό της Λίζα Βαλάντερ. Έτσι, ο Βαλάντερ δεν αργεί να βρεθεί μπλεγμένος σε θέματα εκτός της αρμοδιότητας και της ευθύνης του. Με τη συνηθισμένη αδιαφορία του απέναντι στις επίσημες διαδικασίες, ο Βαλάντερ δίνει υποσχέσεις που δε θα κρατήσει και, φυσικά, εντοπίζει τα σωστά ευρήματα. Μόνο που αυτά τα ευρήματα αποκαλύπτουν μια υπόθεση που φτάνει μέχρι τον Ψυχρό Πόλεμο και ιστορίες κατασκοπείας οι οποίες θα κάνουν ακόμα και τον Βαλάντερ να αισθάνεται αμήχανος και τελείως χαμένος. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Βαλάντερ έχει και τα δικά του, προσωπικά προβλήματα. Σκέφτεται την ταλαιπωρημένη του υγεία και είναι πεπεισμένος ότι, στα εξήντα του, βρίσκεται στο κατώφλι των γηρατειών, στο φθινόπωρο της ζωής του. Προσπαθεί απελπισμένα να κρατηθεί από την ελπίδα που αντικρίζει στο πρόσωπο της εγγονής του αλλά δεν είναι δυνατό να ξεφύγει από το στοιχειωμένο του παρελθόν. Έτσι, κοιτώντας το μέλλον με τέλεια αβεβαιότητα, ο επιθεωρητής Βαλάντερ δεν έχει άλλη επιλογή από το να βρεθεί αντιμέτωπος με τον πιο σκληρό αντίπαλο: τον ίδιο τον εαυτό του.

Δείτε όλα τα βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ εδώ.

Τρόπος Συμμετοχής

1. Να κάνετε Like στη σελίδα των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ στο facebook:

2. Να κάνετε Like στη σελίδα του nethall.gr στο facebook:

3. Να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα:

    Το όνομά σας (απαραίτητο)

    Το email σας (απαραίτητο)

    Θέμα
    Διαγωνισμός Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ

    Λήξη διαγωνισμού: 22 Μαΐου 2013