Nethall Βιβλία Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός των Εκδόσεων Ψυχογιός και του Nethall.gr με δώρο 2 βιβλία ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

Από:



Νέος Διαγωνισμός των Εκδόσεων Ψυχογιός με το Nethall.gr! Κερδίστε τώρα 2 αντίτυπα του βιβλίου ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΡΙΒΙΕΡΑ!

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

Συγγραφέας: ΕΜΙΛΙ ΜΠΑΡ

Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή Πώλησης: 14,94 € – ISBN: 978-618-01-0534-6

Πρώτη έκδοση: 12/06/2014

Διατίθεται στο iBookstore

Λίγα λόγια για το βιβλίο

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΡΙΒΙΕΡΑ ονομάζεται το τρένο που συνδέει το Λονδίνο με την Κορνουάλη. Αυτό το τρένο παίρνει κάθε εβδομάδα η Λάρα Φιντς για να επιστρέψει στη φαινομενικά τέλεια κι ωστόσο αφόρητα βαρετή ζωή της με τον Σαμ. Και σ’ αυτό το ίδιο τρένο θα γνωρίσει τον Γκάι, που θα γίνει ο παράνομος δεσμός της.

Μια νύχτα, ένας φόνος θα ταράξει τη ρουτίνα της Νυχτερινής Ριβιέρας, και η Λάρα θα εξαφανιστεί χωρίς ίχνος. Μόνο η φίλη της, η Άιρις, αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή των γεγονότων και αποφασίζει να την αναζητήσει. Για την Άιρις, αυτή θα είναι η αρχή μιας περιπέτειας που θα την οδηγήσει πολύ μακριά, αποκαλύπτοντάς της παλιά εγκλήματα και σκοτεινά μυστικά.

Για τη Λάρα, θα είναι το τέλος ενός ταξιδιού που ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό. Ενός ταξιδιού που πρέπει να τελειώσει, προτού την καταστρέψει…

Η ιδανική επιλογή για τους θαυμαστές της Τζίλιαν Φλιν.

…και δυο λόγια από τη συγγραφέα

Αναπόφευκτα, και οι δύο ηρωίδες έχουν στοιχεία από εμένα. Η Λάρα ενθουσιάζεται με την ευκαιρία που της παρουσιάζεται να εργαστεί στο Λονδίνο, κι εγώ ενθουσιάζομαι κάθε φορά που πατάω το πόδι μου στον σταθμό Πάντινγκτον. Έτσι, μου ήταν εξαιρετικά ευχάριστο να ξεδιπλώνω αυτή την αγάπη μου για το Λονδίνο μέσα από την αφήγηση της Λάρα. Λατρεύω την Κορνουάλη και σκοπεύω να ζήσω εδώ για πολύ καιρό. Μέσα μου όμως είμαι κορίτσι της πόλης, όπως και η Λάρα. Από την άλλη, όπως ακριβώς και η Άιρις, έτσι κι εγώ έχω μια τάση να κρύβομαι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Το να γράφω γι’ αυτή την ηρωίδα ότι «βγαίνει από τη σκιά» και αναλαμβάνει δράση ήταν απρόβλεπτα θεραπευτικό για μένα!

Ανακάλυψα ότι υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που κάνουν το ίδιο δρομολόγιο με τη Λάρα: αναχωρούν με το νυχτερινό τρένο την Κυριακή βράδυ και επιστρέφουν στο σπίτι τους στο τέλος της βδομάδας. Υπάρχουν πάμπολλες αληθινές ιστορίες σχετικά με γνωριμίες που γίνονται στο τρένο, οπότε η ιδέα μιας παράνομης σχέσης στη Νυχτερινή Ριβιέρα αποτέλεσε την απαρχή της έμπνευσής μου. Όλα τα υπόλοιπα απλώς έδεσαν.

(Απόσπασμα από συνέντευξη της Έμιλι Μπαρ στο www.writing.ie)

Δείτε όλα τα βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ εδώ.

Τρόπος Συμμετοχής

Λήξη διαγωνισμού: 20 Ιουλίου 2014