Nethall Βιβλία Διαγωνισμοί

8 Νέα Βιβλία στο Χριστουγεννιάτικο Διαγωνισμό μας με τις Εκδόσεις Ψυχογιός!

Από:



Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός των Εκδόσεων Ψυχογιός και του Nethall.gr! 8 νέα βιβλία για όλους εσάς!

Πάρτε μέρος και κερδίστε 2 αντίτυπα από τα εξής βιβλία:

“Σιωπάς για να ακούγεσαι”,
“Ζωές τους Φθινοπώρου”,
“Είσαι Sinlge; Δε φταις εσύ” και
“Party!

ΣΙΩΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ

Συγγραφέας: ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ

Κατηγορία: Γενικών γνώσεων

Τιμή Πώλησης: 12,96 €

Πρώτη έκδοση: 20/11/2014

ISBN: 978-618-01-0871-2

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κανέναν μα κανέναν δεν μπορείς να κερδίσεις, ούτε καν ένα αφελές μικρούλι παιδί, εφόσον του αφαιρείς την ελευθερία τού να μη συμφωνήσει μαζί σου. Αν απαγορεύεις την ελευθερία στον άλλο, και βασιλιά να τον στέψεις δε θα διαρκέσει η λαμπερή συμφωνία σας. Σύντομα θα αισθανθεί δυσφορία, ότι κάπως παγιδεύτηκε και βρέθηκε εκεί που δε θέλει. Τα χρυσά κλουβιά τα ανακάλυψαν τύποι σαν τη γυναίκα της πρώτης ιστορίας μας, όμως, κλειδωμένο, ένα πουλί μαραίνεται. Ο Ελύτης γράφει πως γίνεται να φυλακίσεις ένα αηδόνι αλλά δεν μπορείς να φυλακίσεις τον κελαϊδισμό του. Υπάρχουν όμως προσωπικότητες τόσο ανασφαλείς, εξαρτημένες και εξωφρενικά εγωιστικές, ώστε κρατούν κλειδωμένο το αηδόνι τους, έστω και άλαλο, έστω και νεκρό. Ξέρουν πολύ καλά άλλωστε την τέχνη να ταριχεύουν.

Όλοι μας έχουμε συναπαντηθεί με τέτοιους χαρακτήρες. Δεν είναι λίγοι και γνωρίζουν να πλέκουν ιστούς σαν την αράχνη. Όσο πιο εξαρτημένοι είμαστε εμείς οι ίδιοι τόσο τσιμπάμε στους χειρισμούς τους. Ο ελεύθερος, ο ανεξάρτητος άνθρωπος δεν τους ανέχεται, γρήγορα κάνει πέρα, σύντομα κόβει μαζί τους τις διαπραγματεύσεις. Όμως πόσοι είμαστε εντελώς ανεξάρτητοι; Όλοι έχουμε τις αναγκεμένες πληγές μας, τις μειονεξίες μας, τα παθήματα και τα πάθη μας. Όλοι κουβαλάμε στο αίμα μας τους πειρασμούς της τρέλας. Παρά ταύτα πάντα υπάρχει τρόπος να γιατρεύεσαι όταν όντως το αποφασίζεις, διότι η υγεία είναι πιο επιθετική και δυναμική από την αρρώστια.

zoes

ΖΩΕΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

Συγγραφέας: ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Κατηγορία: Ελληνική λογοτεχνία

Τιμή Πώλησης: 16,92 €

Πρώτη έκδοση: 06/11/2014

ISBN: 978-618-01-0856-9

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αθήνα, 1966

Η πλατεία Ηρώων, η οδός Ήβης, η οδός Νυμφών, τόποι και δρόμοι σαν όλους τους τόπους και δρόμους της Αθήνας, μικροί, ασήμαντοι, λυπημένοι, τυραννικοί, μα κι απέραντα τρυφεροί. Έχουν πολλή σκόνη, πολύ βάσανο, πολλές γυναίκες, πολλά παιδιά, πολλή φασαρία και πολλή σιωπή. Σ’ αυτούς τους δρόμους γεννιούνται και πεθαίνουν οι επιθυμίες και τα όνειρα των ανθρώπων που έρχονται κάθε δειλινό με το γλυκό αεράκι και χάνονται κάθε αυγή με τη θλιβερή σειρήνα της φάμπρικας.

Οι ελπίδες του νεαρού Λουκά, η νοσταλγία του ξεπεσμένου «Κόμη», ο αδιέξοδος έρωτας του μεσόκοπου Αγησίλαου, η γονατισμένη ζωή της εργάτριας Αργυρούλας, ο σκληρός Βλάσης και η εξαπατημένη Φρόσω, η απογοήτευση της Άννας που ικετεύει για δυο λέξεις τρυφερές, ο φιλότιμος Σπύρος κι ο γοητευτικός Αλέκος που την πολιορκούν, αλλά κι η θεατρίνα, ο χαφιές, ο τραμπούκος, οι παπατζήδες, οι πόρνες, οι ιδρωμένοι άντρες στα μηχανουργεία και οι γυναίκες που βρίζονται στα κεφαλόσκαλα, προτού αγκαλιαστούν και σταυροφιληθούν ξανά αλλάζοντας λόγια συγγνώμης κι αγάπης.

Ζωές γλυκές και ζωές φαρμακωμένες, αξιοπρεπείς και μικρόψυχες, τραχιές και τρυφερές. Άλλες εύκολες, άλλες δύσκολες, άλλες ακύμαντες κι άλλες φουρτουνιασμένες. Ζωές ασπρόμαυρες, γρατζουνισμένες, φθαρμένες, μα και ζωές ανυπόφερτα νοσταλγικές.

…και δυο λόγια από τον συγγραφέα

Έχουν κουραστεί πια τα μάτια μας τον τελευταίο καιρό, έχει γονατίσει η ψυχή μας. Βαρυθυμιά, καταχνιά κι αποξένωση γύρω μας.
Μια εποχή άλλη γύρευα για το επόμενο μυθιστόρημά μου, μια εποχή να ψιθυρίσει γλυκά στην καρδιά μου, παρά τις δοκιμασίες της βιοπάλης και του μόχθου που μπορεί να κουβαλούσε στη ράχη της. Με ανοιχτές πόρτες κι ανοιχτές αγκαλιές. Με χέρια απλωμένα, με χείλη που γελούσαν και μάτια που δάκρυζαν. Με πρόσωπα που κοιτούσαν με θέρμη και γνοιάση άλλα πρόσωπα, κι όχι πανάκριβες, παγερές οθόνες. Αυτή τη γλυκόπικρη μα ανθρώπινη εποχή γύρευα να στήσω στις σελίδες μου λέξη τη λέξη. Να νιώσω τα βάσανα και τις χαρές της, να τη ζήσω ξανά, σαν μια ασπρόμαυρη ελληνική ταινία που χίλιες φορές την έχεις δει, κι όμως, χίλιες φορές θα την ξανάβλεπες. Σ’ αυτές τις τόσο μακρινές μα και τόσο κοντινές μέρες ήθελα να χαθώ. Μ’ αυτές τις τόσο μακρινές, μα και τόσο κοντινές ζωές να ονειρευτώ.

Τούτο το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, αγαπητοί αναγνώστες, είναι περισσότερο μια μυθοπλασία, παρά μια ιστορική αναπαράσταση. Αν και διατήρησα την ιστορική ακρίβεια στα μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα, αλλά και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής, οφείλω να επισημάνω πως δεν πρόκειται για ένα καθαρό ιστορικό μυθιστόρημα όπως η Τετραλογία του Εμφυλίου που έχει προηγηθεί.
Σε μεγάλο μέρος της αφήγησης έχω αλλάξει τα ονόματα των δρόμων και των πλατειών αυτής της αθηναϊκής γειτονιάς για να συνάδουν με τη σκηνογραφία του ονείρου που είχε στηθεί μέσα μου όσον καιρό έγραφα αυτό το βιβλίο.

Το κτίριο Δουρούτη, εμβληματικό οικοδόμημα της πόλεως των Αθηνών, που τώρα στεγάζει την Πινακοθήκη του Δήμου, δεν περιγράφεται με ιστορική ακρίβεια. Επίσης, το κομμάτι της αφήγησης που αφορά τον ιδιοκτήτη και ιδρυτή της Μεταξουργίας Δουρούτη έχει τροποποιηθεί για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της αφήγησης.

Παρά ταύτα, συγχωρήστε μου την αυθαιρεσία, κράτησα το όνομα για τη συμβολική του σημασία, σαν ένα κέντρο αναφοράς στην ιστορική αυτή γειτονιά της Αθήνας. Για να την αποδώσω έτσι όπως την ονειρεύτηκα και την «έζησα».

Αν έχω καταφέρει να ζήσετε και να ονειρευτείτε κι εσείς μέσα σ’ αυτό το γλυκόπικρο και νοσταλγικό σκηνικό, θα έχω αξιωθεί περισσότερα από όσα προσδοκούσα.

Αλλά αυτό… εσείς θα το κρίνετε.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς
Θοδωρής Παπαθεοδώρου

single

ΕΙΣΑΙ SINGLE; ΔΕ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ

Συγγραφέας: ΣΑΡΑ ΕΚΕΛ

Κατηγορία: Γενικών γνώσεων

Τιμή Πώλησης: 10,98 €

Πρώτη έκδοση: 23/10/2014

ISBN: 978-618-01-0799-9

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Γιατί είμαι ακόμη single;

Όταν είσαι ελεύθερη και ψάχνεις, η κριτική που ασκούν όλοι και οι εξηγήσεις που σου δίνουν δεν έχουν τελειωμό:

* Παραείσαι επιλεκτική.
Βρες εκεί ένα καλό παιδί και θα είσαι μια χαρά.

* Παραείσαι απελπισμένη.
Αν οι άντρες καταλάβουν ότι ψάχνεσαι απεγνωσμένα, θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

* Παραείσαι ανεξάρτητη.
Οι έξυπνες και φιλόδοξες γυναίκες δυσκολεύονται να βρουν σύντροφο.

* Έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Αν δεν αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου, δεν πρόκειται να αγαπήσεις κανέναν άλλον.

Η Σάρα Έκελ καταρρίπτει τους μύθους και παροτρύνει τις γυναίκες να εμπιστευτούν τη γνώση και την εμπειρία τους, αλλά κυρίως το ένστικτό τους, για να βρουν τον σύντροφο της ζωής τους. Βασιζόμενη στις πιο πρόσφατες ψυχολογικές και κοινωνιολογικές έρευνες, και σε συνεντεύξεις με ανθρώπους που για χρόνια ήταν μόνοι τους, η Έκελ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που είσαι single∙ απλώς είσαι…

…και δυο λόγια από τη συγγραφέα

Ποιες γυναίκες έρχονται στις παρουσιάσεις σας;

Γυναίκες μεταξύ είκοσι με τριάντα ετών. Είχα ξεχάσει ότι και στα είκοσι έξι ή στα είκοσι τρία σε προβληματίζει το θέμα των σχέσεων. Όταν άρχισα να γράφω το βιβλίο, απευθυνόμουν σε γυναίκες που παντρεύτηκαν μετά τα τριάντα πέντε, που ήταν single μέχρι τα τριάντα και κάτι. Θυμήθηκα όμως ότι κι εγώ είχα τέτοιες αναζητήσεις σ’ αυτή την ηλικία. Δεν τρελάθηκα ξαφνικά στα είκοσι τέσσερα μου, ενώ μέχρι τότε απολάμβανα την εργένικη ζωή μου. Από τα φοιτητικά σου χρόνια προβληματίζεσαι και στρεσάρεσαι, όταν όλες οι φίλες σου έχουν σχέση και εσύ είσαι single.

Για ποιο λόγο νομίζουν οι γυναίκες ότι είναι μόνες, που, όμως, δεν ισχύει;

Στις συνεντεύξεις μου, όταν ρωτούσα τις γυναίκες τι τους λένε οι φίλες τους, συνήθως μου απαντούσαν: «Είσαι πολύ επιλεκτική». Δεν το καταλαβαίνω. Φυσικά και πρέπει να είσαι επιλεκτική με τον άνθρωπο που πρόκειται να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου. Κανείς δε σου λέει: «Έχεις το μαύρο σου το χάλι και γι’ αυτό θα μείνεις μόνη σου». Αυτό το λέμε εμείς στον εαυτό μας, οι φίλοι και οι συγγενείς όμως, για να σε κολακεύσουν και λίγο, σου λένε απλώς: «Τρομάζεις τους άντρες». «Γιατί τους τρομάζω; Επειδή δουλεύω και έχω δικό μου σπίτι;»

(Απόσπασμα από συνέντευξη της Σάρα Έκελ στο www.bostonglobe.com)

party

PARTY

Συγγραφέας: ΑΘΗΝΑ ΠΑΝΟΥ

Κατηγορία: Γενικών γνώσεων

Τιμή Πώλησης: 13,95 €

Πρώτη έκδοση: 06/11/2014

ISBN:978-618-01-0882-8

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ποιος δεν αγαπάει τα πάρτι; Ειδικά ένα πάρτι με λαχταριστά φαγητά και γλυκά, αλλά και ωραία παρουσίαση. Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε 30 πρωτότυπες συνταγές για αλμυρά και γλυκά, που θα συνοδεύσουν τις γιορτές και τα γενέθλια μικρών και μεγάλων, οι περισσότερες εύκολες και γρήγορες, και επιπλέον θα σας δώσουν την ευκαιρία να δημιουργήσετε με απλά υλικά. Επίσης, σας παρουσιάζουμε μια εύκολη και εντυπωσιακή τούρτα για όλους!

Δείτε όλα τα βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ εδώ.

Τρόπος Συμμετοχής

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό μας, θα πρέπει να συμπληρώσετε το Ονοματεπώνυμο και το e-mail σας. Το e-mail σας θα προστεθεί στη λίστα του Newsletter του nethall με τους καλύτερους διαγωνισμούς της ημέρας. Μπορείτε να κερδίσετε περισσότερες συμμετοχές, αν χρησιμοποιήσετε τους υπόλοιπους τρόπους συμμετοχής της παρακάτω φόρμας.

8 Νέα Βιβλία στο Χριστουγεννιάτικο Διαγωνισμό μας με τις Εκδόσεις Ψυχογιός!

 

Λήξη διαγωνισμού: 4 Ιανουαρίου 2015

ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: