Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός Εκδόσεων Ψυχογιός και nethall.gr με δώρο 4 βιβλία

Από:



Οι Εκδόσεις Ψυχογιός σε συνεργασία με το nethall.gr διοργανώνουν διαγωνισμό και σας δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε 2 αντίτυπα του βιβλίου “Η γυναίκα που ήξερε μόνο να αγαπάει” και 2 αντίτυπα του βιβλίου “Ανάθεμά σε Ντοστογιέφσκι”.

Η γυναίκα που ήξερε μόνο να αγαπάει

Συγγραφέας: Μαρία Τζιρίτα

Κατηγορία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2012

Τιμή: 17,70 € – ISBN: 978-960-496-523-6

Ήταν δέκα ετών η Αλέκα όταν ανακάλυψε την καρτέλα της στην παιδόπολη Καβάλας. Επίθετο δίπλα στο όνομά της δεν υπήρχε. Υπήρχε όμως η λέξη «νόθο» να χαρακτηρίζει την ίδια, και η άγνωστη λέξη «ιερόδουλος» για τη μητέρα της. Εκείνη έχει αφήσει την Αλέκα, έξι χρόνων παιδί, στην παιδόπολη, χωρίς να δώσει ξανά σημεία ζωής, παρά πολλά χρόνια αργότερα. Η Αλέκα πέρασε όλη της τη ζωή παλεύοντας ν’αποδείξει ότι από αγκάθι βγαίνει ρόδο. Όσο κι αν την πλήγωσαν, όσο κι αν την απέρριψαν, εκείνη είχε πάντα μια χρυσή καρδιά γεμάτη αγάπη για όλους. Ο πατέρας που δε γνώρισε ζούσε πάντα μέσα στην ψυχή της, μαζί με τη λαχτάρα της κάποτε να τον συναντήσει.

Ένας αέναος αγώνας επιβίωσης, με συνταρακτικές αλήθειες ζωής στα χρόνια μιας πληγωμένης Ελλάδας. Η Αλέκα, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, μέσα σε φτώχεια, μοναξιά, εγκατάλειψη και κάθε είδους δυσκολίες, θα παλέψει να επιβιώσει και να πραγματοποιήσει όλα της τα όνειρα· ανάμεσα σε αυτά, να ξαναβρεί τον πατέρα της.

Όλοι όσοι τη γνώρισαν την ίδια κουβέντα είχαν να πουν γι’ αυτήν: η Αλέκα δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ήταν ένας άγγελος που έπεσε στη Γη κατά λάθος, μια γυναίκα που ήξερε μόνο να αγαπάει…

Ανάθεμά σε, Ντοστογιέφσκι

Συγγραφέας: Ατίκ Ραχίμι, Καμπούλ

Μετάφραση: Θωμάς Σκάσσης – Παπαδάκης

Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία

Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2012

Τιμή: 13,30 € – ISBN: 978-960-496-510-6

Ένας πρίγκιπας στέκεται όρθιος, ανέμελος, μ’ ένα κύπελλο στο χέρι. Πίσω του, σ’ ένα κρεβάτι, κείτεται ένα πτώμα. Δυο μουσικοί παίζουν σε μια γωνιά του δωματίου. Έξω, πίσω απ’ την πόρτα, φρουρούν δυο στρατιώτες. Ο ένας κρατάει ένα μεγάλο ξίφος και μια ασπίδα, ο άλλος ένα δίχτυ μονομάχου και μια τεράστια λόγχη. Όλοι είναι ήρεμοι, γαλήνιοι, εκτός από μια γυναίκα, κρυμμένη πίσω από ένα παραθυρόφυλλο. Έχει μια παράξενη έκφραση, ανήσυχη και ταυτόχρονα χλευαστική. Είναι χωρίς αμφιβολία η μόνη που γνωρίζει το μυστήριο αυτής της δολοφονίας και τον κίνδυνο που διατρέχει ο πρίγκιπας. Ως παιδί, ο Ρασούλ ένιωθε γοητευμένος απ’ αυτή την αρχαία μινιατούρα, παρόλο που τον κατέκλυζε μια περίεργη αίσθηση, μια ακαθόριστη δυσφορία. Στο σπίτι των παππούδων του, καθόταν με τις ώρες μπροστά απ’ αυτό το έργο και επινοούσε ιστορίες στις οποίες αυτός ήταν ο πρίγκιπας. Και πάντα έδινε φωνή στη γυναίκα που παρατηρούσε τη σκηνή, μια φωνή που ψιθύριζε, άλλοτε με ανησυχία και άλλοτε με ειρωνεία: «Κουνήσου, Ρασούλ, κουνήσου!»

 

Τρόπος Συμμετοχής

1. Να κάνετε Like στη σελίδα των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ στο facebook:

2. Να κάνετε Like στη σελίδα του nethall.gr στο facebook:

3. Να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα:

    Το όνομά σας (απαραίτητο)

    Το email σας (απαραίτητο)

    Θέμα
    Διαγωνισμός Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ

    Λήξη διαγωνισμού: 23 Μαρτίου 2012