Προσφορές

Εισιτήρια για την παράσταση «Ο Πατέρας» στο Θέατρο Βαφείο από 2,5€

Από:



Το viva.gr σας προσφέρει εισιτήρια για την παράσταση «Ο Πατέρας» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ που παίζεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, κάθε Σάββατο στις 9:30 μ.μ. και Κυριακή στις 8:00 μ.μ., από μόλις 2,5€!!

Αυγούστου Στρίντμπεργκ

«Ο Πατέρας»

2ος χρόνος επιτυχίας

Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Από 10 Νοεμβρίου 2012

έως 28 Φεβρ. 2013

«Ο έρωτας ανάμεσα στον άντρα και στη γυναίκα είναι άγριος αγώνας, εξοντωτικός πόλεμος»

«… ζήσαμε τη ζωή μας χωρίς να την καταλάβουμε, τη ζήσαμε σα μικρά παιδιά γεμάτα φαντασίες και όνειρα, γεμάτα ιδανικά και ψευδαισθήσεις. Ώσπου επιτέλους ξυπνήσαμε με το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά – κι αυτός που μας ξύπνησε ήταν κι αυτός υπνοβάτης…» (από τον «Πατέρα»)

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά το κορυφαίο έργο «Ο Πατέρας» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ σε συμπαραγωγή από την Εταιρεία Θεάτρου «Προσωδία» και το «Θέατρο Χρωμάτων», σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου, στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής», κάθε Σάββατο στις 9:30 μ.μ. και Κυριακή στις 8:00 μ.μ.

Χαρισματικός προφήτης του θεάτρου του 20ου αι. που άνοιξε ορίζοντες καλλιτεχνικής έκφρασης και ανθρώπινης ειλικρίνειας και γεφύρωσε τον 19ο με τον 20ο αιώνα με ένα ακροβατικό, θανάσιμο άλμα, ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ έγραψε τον «Πατέρα» στη Βαυαρία το 1887.

«Ο Πατέρας» είναι μια θανάσιμη αναμέτρηση ανάμεσα στον Ίλαρχο (Άντολφ), στρατιωτικό και σεβαστό επιστήμονα, και τη σύζυγό του Λάουρα σχετικά με την ανατροφή και μόρφωση της κόρης τους Βέρθας. Η υπόθεση παίρνει πολύ σοβαρή τροπή όταν η Λάουρα «υποβάλλει» στον άντρα της πώς μπορεί να μην είναι αυτός ο φυσικός πατέρας. Μέσα στη δίνη της αμφιβολίας και του πάθους, ο «πατέρας», νικημένος, οδηγείται στην παραφροσύνη …

Όλο το δράμα ξετυλίγεται στο σπίτι του Ίλαρχου, στο οποίο βασιλεύει γυναικοκρατία και κρυφή διακυβέρνηση από τη γυναίκα. Στον «Πατέρα», ο συγγραφέας σκιαγραφεί με ψυχογραφική μαεστρία τη σύγκρουση των φύλων βλέποντας στην πάλη άντρα-γυναίκας μια στοιχειακή αναμέτρηση που παίρνει διαστάσεις φυσικού νόμου.

Η γυναίκα άσκησε πάνω στη ζωή του Στρίντμπεργκ μια αντιφατικά μαγνητική έλξη… Θεωρήθηκε μισογύνης… Για τον μισογυνισμό του, την πιο διάσημη ‘ασθένειά’ του, ο συγγραφέας έχει πει πως είναι «η άλλη όψη της έντρομης έλξης που νιώθω για το αντίθετο φύλο». Ο Στρίντμπεργκ -που παντρεύτηκε τρεις φορές- έχει συνειδητοποιήσει όσο κανείς άλλος το μοιραίο βάρος της γυναίκας μέσα στη ζωή. Η γυναίκα, κάποτε στο προσκήνιο της ιστορίας, έχει αποσυρθεί ηττημένη στα παρασκήνια. Μια πανάρχαιη ήττα που δεν ξεχάστηκε ποτέ…

Λήξη προσφοράς: 24 Φεβρουαρίου 2013                                   Δείτε την προσφορά